Blog

Speed dating: Tips til en vellykket oplevelse

2022-06-23

Speed dating: Tips til en vellykket oplevelse

Introduktion til speed dating

Speed dating er en formaliseret matchmaking-proces i et datingsystem, hvis formål er at tilskynde folk til at møde mange nye mennesker. Formatet for speed dating stammer oprindeligt fra jødiske singlebegivenheder kaldet "Hurry Dates" og "Speed Daters". Ideen var, at hvis man mødte nok mennesker, ville man finde en person, der var kompatibel. Speed dating, som er to separate ord, bruges ofte som en fællesbetegnelse for lignende arrangementer.

Selv om speed dating blev grundlagt i jødiske samfund i USA, er det blevet mere og mere populært i andre lande, især i lande med store bybefolkninger. Speed dating fremmer social interaktion og udsætter deltagerne for andre, der leder efter en date. Denne type datingmetode er hurtigere end traditionelle datingmetoder og giver deltagerne mulighed for at tage på minidates med 10-25 (nogle gange flere) personer inden for en bestemt periode.

Sådan fungerer Speed Dating

Når du ankommer til stedet, bliver du mødt af værterne. Du får et navneskilt, et scorekort og en kuglepen. Navneskiltet vil indeholde dit fornavn og et nummer (det er så du kan holde styr på, hvem du møder i løbet af aftenen). På scorekortet er der plads til 25 dates med afkrydsningsfelter ved siden af hver dates navn.
Datingscorekortet er til for at hjælpe dig med at holde styr på, hvem du kan lide og gerne vil se igen. Normalt varer hver date ca. otte minutter - lige nok tid til at du kan vide, om du kommer til at falde i snak med en person eller ej! Ved slutningen af hver date markerer deltagerne på deres dating scorecard, om de gerne vil se deres date igen. Hvis to deltagere har markeret hinanden som et "ja", anses de for at være et match og får hinandens kontaktoplysninger.

Hvad man kan forvente, når man speeddater

Speed dating er en sjov og nem måde at møde nye mennesker på, uden at det er besværligt med for meget dating på én gang. Det giver dig også mulighed for at finde ud af, hvilke personer du er tiltrukket af, og få en fornemmelse af, hvordan de er i virkeligheden.

Speed dating-formatet handler om at præsentere dig selv for så mange mennesker som muligt på kort tid. Det er vigtigt at huske, at alle er der for at møde nogen, ligesom dig. Det forventes ikke, at du finder dit livs kærlighed på din første speeddate, men det forventes, at du har det sjovt! Speed dating handler om det første indtryk; derfor skal du gøre et godt indtryk! Her er nogle tips til, hvordan du gør netop det:

Vælg det rigtige sted

Det første skridt til at få en vellykket speed dating-oplevelse er at vælge det rigtige sted! Det er vigtigt at finde en behagelig og afslappet ramme, hvor du nemt kan tale med dine dates. Du skal også sikre dig, at stedet er alderssvarende; de fleste speed dating-arrangementer angiver en aldersgruppe for deltagerne.

Tag det rigtige tøj på

Det første indtryk er alt, så det er vigtigt at sørge for, at du ser godt ud, når du speeddater! Vælg et outfit, der får dig til at føle dig selvsikker og komfortabel; undgå alt, der er for afslørende eller får dig til at føle dig utilpas.

Vær dig selv

Det er vigtigt at være dig selv, når du speeddater. Forsøg ikke at være en person, som du tror, din date vil kunne lide, eller opfør dig som en person, du ikke er. Du vil kun ende med at føle dig ubehagelig, og din date vil kunne se, at du ikke er ægte.

Hav realistiske forventninger

Speed dating er en god måde at møde nye mennesker på, men det er ikke en erstatning for dating. Forvent ikke at finde din soulmate ved din første speed dating begivenhed - der er stor sandsynlighed for, at det vil tage et par dates, før du finder en person, du virkelig klikker med.

Stil de rigtige spørgsmål

Når du speeddater, er det vigtigt at stille de rigtige spørgsmål for at lære din date bedre at kende. Du skal dog også sørge for, at du ikke stiller for personlige spørgsmål for tidligt - du vil ikke få din date til at føle sig utilpas! Her er nogle eksempler på gode spørgsmål, som du kan stille, når du speeddater:
- Hvad laver du til daglig?
- Hvad er nogle af dine fritidsinteresser?
- Hvad er din yndlingsmad?
- Hvor er du vokset op?
- Hvad er din yndlingsfilm?

Hør

Det handler ikke kun om at tale - det er også vigtigt at lytte til, hvad din date har at sige. Vær virkelig opmærksom og prøv at huske de ting, de har fortalt dig, så du kan stille opfølgende spørgsmål senere.

Tal med alle

En af de bedste ting ved speed dating er, at du får mulighed for at møde mange nye mennesker. Så sørg for at tale med alle, også selv om du ikke tror, at du er interesseret i dem. Du ved aldrig - de kan ende med at blive dit perfekte match.

Opfølgning

Hvis du virkelig falder i god jord med en person, skal du sørge for at følge op på det bagefter. Udveksl kontaktoplysninger eller kontakt dem på de sociale medier, så I kan holde kontakten og fortsætte med at lære hinanden at kende.

Husk, at offline speed dating-arrangementer er en af de mange muligheder for at finde en partner i dagens hurtige storbymiljø. Hvis du ikke har tid nok til at besøge sådanne datingbegivenheder, er datingwebsteder og -apps også gode måder at møde nye mennesker og starte et forhold på.
Uanset hvilken metode du bruger til at finde en partner, er det vigtigste at være dig selv og have det sjovt!

Forfatterprofil

Lily Friis

Datingekspert

Lily Friis, en anerkendt online datingekspert på datinganmeldelser.dk, deler værdifulde indsigter og praktiske tips til at navigere i verdenen af online dating.

Andre artikler om blog

 • Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  2023-12-19

  Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  I den evigt udviklende verden af online dating har Tinder taget endnu et banebrydende skridt med introduktionen af sit eksklusive medlemskab - Tinder SELECT. Dette premium-medlemskab har til formål at forbedre din datingoplevelse og åbner dørene til en række unikke fordele, der adskiller det fra Tinders standardtilbud. I dette blogindlæg undersøger vi, hvad Tinder SELECT har at byde på, og hvordan du kan åbne op for denne eksklusive datingverden.

  Andreas Jensen

  Andreas Jensen

  Online datingekspert

  0 minutters læsning
 • De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  2023-12-12

  De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  I en verden af dating og romantik kan en veltimet og charmerende scorereplik være nøglen til at bryde isen og gøre et mindeværdigt førstehåndsindtryk.

  Lily Friis

  Lily Friis

  Datingekspert

  0 minutters læsning