Blog

Situationsforholdet: En ny dating trend i det 21. århundrede

2022-10-17

Situationsforholdet: En ny dating trend i det 21. århundrede

I et situationsforhold kan den ene partner udvikle romantiske følelser og en følelsesmæssig forbindelse, mens den anden partner nyder sin frihed ved at se andre mennesker.
Selv om "situationsforhold" kan lyde som en betegnelse, som partnerne bruger til deres forhold, kan det faktisk bruges af den ene person til at lokke den anden i en fælde for at fortsætte arrangementet på grund af faktorer som bekvemmelighed og sex.
Ofte kan et situationsforhold trække ud i månedsvis uden reelle fremskridt. Det kan være frustrerende og endda hjerteskærende for den partner, der ønsker at være i et forhold. For at undgå denne smerte er det vigtigt at forstå og genkende tegnene på et situationsforhold.

Situationsforholdet: Et nyt parforhold: En ny tendens

Folk i "situationsforhold" føler ofte, at forholdet ikke fører nogen vegne - selv om de håber, at det vil blive til noget mere engageret og seriøst. Hvis du kender tegnene på et situationsforhold, kan det hjælpe dig med at redde dig selv fra hjertesorg ved ikke at investere din tid i en person, der ikke er klar til et rigtigt forhold.
I ethvert forhold er det afgørende at lære at stole på din partner. Hele forholdet er bygget på et falsk fundament, hvis du ikke kan tro på det, de siger.
Nogle gange er advarselstegnene subtile, men de kan også være åbenlyse - og det er vigtigt at identificere dem tidligt for at beskytte dig selv følelsesmæssigt og mentalt.

Hvad er forskellen mellem et situationsforhold og et forhold?

Et situationsforhold er et forhold, hvor partnerne ikke har nogen klare intentioner eller slutmål. Det starter som regel med, at den ene partner ikke ønsker at definere forholdet.
At definere parametrene for dit forhold er afgørende for at opbygge et fundament af tillid og respekt med din partner. Ved at kommunikere, hvad du er og ikke er tryg ved fysisk, følelsesmæssigt og seksuelt, skaber du en forståelse, som vil hjælpe med at forhindre sårede følelser eller konflikter på vejen. At diskutere, hvor I ser jer selv i fremtiden - uanset om det er et kortsigtet eller langsigtet mål - vil også hjælpe med at holde begge partnere på samme side."
Situationsforhold kan være et forbigående udtryk for forholdet - især hvis I lige er begyndt at date og ikke har set hinanden længe. Ikke desto mindre ... Situationsforhold udvikler sig ikke altid måneder senere; de kan opstå efter blot et par dates.

Situationsforhold opstår ofte af en række forskellige årsager, f.eks:

 • Med den overflod af datingwebsteder og apps kan det ikke være let at finde den eneste ene.
 • Den anden person er måske ikke klar til et fast forhold.
 • De ser dig måske som en kortvarig flirt i stedet for langsigtet partnermateriale.
 • De er ikke interesseret i noget langsigtet.

Hvad er forskellen mellem et "situationsforhold" og "venner med fordele"?

En "friends-with-benefits"-situation er næsten nøjagtig som et Situationsforhold, men de involverede er enige om at være tydelige om deres intentioner, før de starter forholdet.

Partnerne i et "friends-with-benefits"-forhold kan være enige om, at der ikke er nogen romantiske følelser involveret, og at forholdet er rent fysisk.
De kan også beslutte, at der ikke er nogen forpligtelse, og at det blot er et opkoblingsforhold uden nogen forpligtelser.

Situationsforhold adskiller sig fra almindelige forhold på nogle få vigtige punkter:

 • Parametrene for forholdet er måske ikke klare eller diskuteres.
 • Romantik er stadig en del af situationen, som kan omfatte fysisk og følelsesmæssig intimitet, men selv med romantik til stede er det ikke sikkert, at betegnelsen "forhold" er relevant.
 • Den ene eller begge partnere kan være utilbøjelige til at binde sig, selv om de går på dates og gør ting, som andre par gør sammen.

Sådan finder du ud af, om du er i et "situationsforhold

Hvis du opdager, at dit forhold sidder fast i en rutine og ikke udvikler sig, kan det være tegn.

 • Du og din partner har ikke nået nogen milepæle i forholdet, såsom introduktioner til venner eller familie eller - vigtigst af alt - at definere forholdet.
 • Din partner kan også have seksuelle eller romantiske forhold med andre personer uden for forholdet.
 • Du kan endda finde ud af, at din partner har disse andre intime forhold gennem sociale medier eller venner, hvilket kan være et tegn på dårlig kommunikation mellem dig og din partner. Denne mangel på kommunikation kan føre til et giftigt forhold.

Hvis din partner ofte laver planer i sidste øjeblik eller aflyser, især med de samme undskyldninger, kan du være i et situationsforhold. Nogle almindelige eksempler på disse undskyldninger er, at du har travlt på arbejdet eller har andre forpligtelser som f.eks. at gå i fitnesscenter.

 • Hvis din partner tilsyneladende kun ser dig som en backup-plan og aldrig gør en indsats for at indgå kompromiser, bruger han/hun dig sandsynligvis.
 • Hvis din partner sjældent laver planer på forhånd og typisk kun inviterer dig til ting i sidste øjeblik, kan du være fanget i et situationsforhold.
 • En inkonsekvent kontakt og kommunikation kan også være tegn på, at du og din partner er "i et situationship". Hvis din partner ikke ofte sms'er, ringer eller ser dig, og du ikke har nogen idé om, hvornår du hører fra ham/hende igen, kan det være tilfældet.

I stedet for lange, dybe samtaler kan det være, at du og din partner føler jer mere trygge ved legende "dirty talk".

 • I situationsforhold vil du og din partner undgå samtaler om jer selv, jeres forventninger og alt andet nødvendigt. Situationsforhold kan involvere sex, men ikke følelsesmæssig intimitet.
 • Situationsforhold resulterer ofte i angst på grund af manglen på kommunikation, sikkerhed og stabilitet.
 • Hvis din partner konstant sender dig blandede signaler, kan det være meget forvirrende og frustrerende. Det ene øjeblik virker de engagerede i at få forholdet til at fungere, og det næste øjeblik er de ligeglade med det.

Jo mere tid der går uden en etableret titel for dit forhold, jo større er chancen for, at det bliver et situationsforhold.

 • Jo mere tid der går uden et engagement fra din partner, jo mere bliver det tydeligt, at de ikke værdsætter forholdet lige så meget som du gør.
 • Hvis din partner ikke er villig til at tale om, hvor tingene er på vej hen, ved du, at I er i et udefineret forhold ("situationship"), hvilket tydeliggør, hvor du står i forhold til vedkommende.

Hvad skal du gøre, når du befinder dig i et situationsforhold

Forhold er dejligt, men nogle gange ender vi i et "situationship". Hvis du ikke føler dig opfyldt eller tilfreds, er det måske på tide at tage et skridt tilbage og finde ud af, hvad du vil have. Situationsforhold kan ofte resultere i følelser af skuffelse og usikkerhed. Hvis du ønsker et engageret forhold med en person, der er villig til at opbygge et sundt fundament sammen med dig, er det måske på tide at finde en ny person.

Forfatterprofil

Lily Friis

Datingekspert

Lily Friis, en anerkendt online datingekspert på datinganmeldelser.dk, deler værdifulde indsigter og praktiske tips til at navigere i verdenen af online dating.

Andre artikler om blog

 • Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  2023-12-19

  Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  I den evigt udviklende verden af online dating har Tinder taget endnu et banebrydende skridt med introduktionen af sit eksklusive medlemskab - Tinder SELECT. Dette premium-medlemskab har til formål at forbedre din datingoplevelse og åbner dørene til en række unikke fordele, der adskiller det fra Tinders standardtilbud. I dette blogindlæg undersøger vi, hvad Tinder SELECT har at byde på, og hvordan du kan åbne op for denne eksklusive datingverden.

  Andreas Jensen

  Andreas Jensen

  Online datingekspert

  0 minutters læsning
 • De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  2023-12-12

  De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  I en verden af dating og romantik kan en veltimet og charmerende scorereplik være nøglen til at bryde isen og gøre et mindeværdigt førstehåndsindtryk.

  Lily Friis

  Lily Friis

  Datingekspert

  0 minutters læsning