Blog

Sådan ved du, om polyamory er det rigtige for dig

2022-05-19

Sådan ved du, om polyamory er det rigtige for dig

Polyamory er en form for konsensuel ikke-monogami, hvor folk har flere romantiske forhold på samme tid med viden om og samtykke fra alle involverede parter. Polyamorøse forhold kan være lige så stabile og tilfredsstillende som monogame forhold, men de kræver en masse kommunikation, forhandling og grænsesætning for at fungere.

Er der en forskel mellem swinging og polyamori?

Swinging er en konsensuel ikke-monogami, hvor par har seksuelle forhold med andre mennesker uden for deres primære forhold. Swingere danner generelt ikke følelsesmæssige tilknytninger til deres "sekundære" partnere, og der er normalt en forståelse for, at alle vil vende tilbage til deres primære forhold ved aftenens slutning. Polyamory er en form for konsensuel ikke-monogami, hvor folk har flere romantiske forhold på samme tid med viden om og samtykke fra alle involverede parter. Polyamorøse forhold kan være lige så stabile og tilfredsstillende som monogame forhold, men de kræver en masse kommunikation, forhandling og grænsesætning for at fungere.
Hvordan ved jeg, om polyamori er det rigtige for mig? Her er et par ting at overveje, hvis du overvejer at åbne dit forhold op:

Er du og din(e) partner(e) på samme side?

Før du overvejer polyamory, er det vigtigt at sikre, at du og din(e) partner(e) er på samme side. Tal om, hvad I begge søger i et forhold, om jeres forventninger og om jeres grænser. Det er også vigtigt at være ærlig om eventuelle jalousi- eller usikkerhedsproblemer, som I måtte have. Hvis alle ikke er på samme side, vil polyamory sandsynligvis ikke fungere.

Kan du håndtere jalousi?

Jalousi er en normal følelse, men den kan blive forstærket i polyamorøse forhold. Hvis du er den type person, der let bliver jaloux, er polyamory sandsynligvis ikke et godt match for dig. Jalousi kan håndteres med kommunikation og tillid, men det kræver arbejde.

Er du god til at kommunikere?

Polyamorøse forhold kræver en masse kommunikation. Du bliver nødt til at kommunikere med din(e) partner(e) om dine følelser, behov, ønsker og grænser. Du skal også kommunikere med de andre personer, du er sammen med. Hvis du ikke er god til at kommunikere, er polyamory sandsynligvis ikke det rigtige for dig.

Har du tid nok?

Polyamorøse forhold kræver meget tid og kræfter, og du skal jonglere med flere forskellige skemaer, kommunikere ofte og forhandle om grænser. Hvis du ikke har tid nok til alt dette, er polyamory sandsynligvis ikke det rigtige for dig.

Er du klar til en udfordring?

Polyamorøse forhold er ikke for sarte sjæle, og de kræver en masse arbejde, kommunikation og indsats. Hvis du er klar til at tage udfordringen op, kan polyamory være det rigtige for dig.

Er du klar til at springe ud i det? Her er et par ressourcer, der kan hjælpe dig i gang:

 • The Ethical Slut: A Practical Guide to Polyamory, Open Relationships, and Other Adventures af Dossie Easton og Janet Hardy
 • Opening Up: A Guide to Creating and Sustaining Open Relationships af Tristan Taormino
 • More Than Two: A Practical Guide to Ethical Polyamory af Franklin Veaux og Eve Rickert
 • The Smart Girl's Guide to Polyamory: Alt hvad du behøver at vide om åbne forhold, ikke-monogami og alternativ kærlighed af Dede Fenstalker

Lav din research, snak med din(e) partner(e), og sørg for, at alle er på samme side, før du tager springet ud i polyamory.

Forfatterprofil

Andreas Jensen

Online datingekspert

Andreas Jensen er en anerkendt online datingekspert på datinganmeldelser.dk, der deler værdifulde indsigter og praktiske råd til at finde meningsfulde forbindelser i den digitale datingverden.

Andre artikler om blog

 • Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  2023-12-19

  Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  I den evigt udviklende verden af online dating har Tinder taget endnu et banebrydende skridt med introduktionen af sit eksklusive medlemskab - Tinder SELECT. Dette premium-medlemskab har til formål at forbedre din datingoplevelse og åbner dørene til en række unikke fordele, der adskiller det fra Tinders standardtilbud. I dette blogindlæg undersøger vi, hvad Tinder SELECT har at byde på, og hvordan du kan åbne op for denne eksklusive datingverden.

  Andreas Jensen

  Andreas Jensen

  Online datingekspert

  0 minutters læsning
 • De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  2023-12-12

  De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  I en verden af dating og romantik kan en veltimet og charmerende scorereplik være nøglen til at bryde isen og gøre et mindeværdigt førstehåndsindtryk.

  Lily Friis

  Lily Friis

  Datingekspert

  0 minutters læsning