Blog

Sådan undgår du fejlkommunikation i dit parforhold

2022-08-22

Sådan undgår du fejlkommunikation i dit parforhold

Hvis du spørger folk, du kender, som for nylig har afsluttet et forhold med en partner om årsagerne til bruddet eller skilsmissen, vil de fleste af dem sige, at det var på grund af en misforståelse, og at der ikke var nogen alvorlig grund til det.
Det er afgørende at huske på, hvordan vi interagerer med vores partnere. Det viser sig, at sms'er er den mest almindelige måde at udveksle oplysninger mellem partnere på. Øjeblikkelige svar ... og det er det, der er problemet.

Sms'er - den bedste måde at misforstå hinanden på

For eksempel bliver tonen i en sms ofte misfortolket. Hvis vi antager, at tonen er negativ, og svarer med en lige så aggressiv besked, risikerer vi at forvirre og gøre modtageren vred.
Hvis modtageren af vores sms ser på den og bliver vred, fordi han/hun ikke forstår, hvorfor vores svar var så fjendtligt eller sarkastisk, kan han/hun sende os en besked, der afspejler hans/hendes forvirring og vrede. Du kan se, hvordan en konflikt hurtigt kan eskalere. Hvorfor? Fordi vi straks drager konklusioner, når vi har læst beskeden.

Hold op med at lave antagelser - du er nødt til at afklare.

Før du bliver fornærmet, er det vigtigt at tjekke ind hos dig selv og spørge: "Havde denne person til hensigt at fornærme mig?"
Hvis vi ikke er 100 procent sikre på, at den anden person havde til hensigt at fornærme os, skal vi afklare det. For eksempel: Tænk på den sidste gang, du modtog en forvirrende sms. Hvis du havde stoppet op og spurgt dig selv, om afsenderen havde til hensigt at fornærme dig, ville det så have ændret noget?
Hvad hvis du havde bedt om en afklaring i stedet for automatisk at antage det værste? Hvad hvis du stoppede op og tænkte, at det måske, bare måske, ikke var meningen, at den anden person ville fornærme dig? En opfølgende sms eller et telefonopkald kan gøre underværker for at finde ud af, hvad den oprindelige hensigt var.

Vær klog - hold en pause, før du reagerer med handling.

I nutidens tidsalder med umiddelbarhed skal vi give plads til eftertanke. Når noget generer os eller ikke passer os, skal vi tage et skridt tilbage og forstå, hvad der foregår mere dybtgående. Ofte er det, vi har brug for, en afklaring. Det er nemt at bede om en afklaring - man skal blot sige: "Jeg fik din tekst, men jeg var ikke sikker på, hvad du mente med den. Kan du venligst forklare det?"

Afklaring - smart at spørge og lytte

Ved at tage os tid til at præcisere i stedet for at lave antagelser åbner vi op for en ærlig dialog. Ved at stille spørgsmål forebygger man spændinger og giver begge parter mulighed for at føle sig hørt. Kan du forestille dig, hvor mange skilsmisser og brud kunne undgås, hvis folk kommunikerede på denne måde?
Vi kan forebygge misforståelser og sårede følelser ved at tage os tid til at søge afklaring, når det er nødvendigt. I sidste ende fører det til lykkeligere forhold hele vejen rundt.

Lad os opsummere

I vores hurtige verden med øjeblikkelig tilfredsstillelse er det let at drage forhastede konklusioner og lave antagelser. Dette kan imidlertid være en opskrift på katastrofe, når det kommer til relationer. For at undgå misforståelser og sårede følelser er det vigtigt at holde en pause og søge afklaring.

Forfatterprofil

Lily Friis

Datingekspert

Lily Friis, en anerkendt online datingekspert på datinganmeldelser.dk, deler værdifulde indsigter og praktiske tips til at navigere i verdenen af online dating.

Andre artikler om blog

 • Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  2023-12-19

  Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  I den evigt udviklende verden af online dating har Tinder taget endnu et banebrydende skridt med introduktionen af sit eksklusive medlemskab - Tinder SELECT. Dette premium-medlemskab har til formål at forbedre din datingoplevelse og åbner dørene til en række unikke fordele, der adskiller det fra Tinders standardtilbud. I dette blogindlæg undersøger vi, hvad Tinder SELECT har at byde på, og hvordan du kan åbne op for denne eksklusive datingverden.

  Andreas Jensen

  Andreas Jensen

  Online datingekspert

  0 minutters læsning
 • De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  2023-12-12

  De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  I en verden af dating og romantik kan en veltimet og charmerende scorereplik være nøglen til at bryde isen og gøre et mindeværdigt førstehåndsindtryk.

  Lily Friis

  Lily Friis

  Datingekspert

  0 minutters læsning