Blog

Når afslappet dating bliver for alvorligt

2022-05-14

Når afslappet dating bliver for alvorligt

Det kan være svært at holde følelserne i skak, når du søger fysisk hengivenhed, men det er vigtigt at huske, at du ikke skylder nogen andet end det, du er tryg ved. Hvis tingene begynder at blive for alvorlige, skal du være ærlig over for den anden person og sætte nogle grænser. Lad dig ikke blive for følelsesmæssigt knyttet til en person, som du kun ser tilfældigt. Hold dine muligheder åbne og gå på date rundt for at undgå, at du bliver for knyttet til én person.

Fordelene ved afslappet dating

Casual dating kan være en god måde at udforske dine muligheder på og have det sjovt uden at blive for knyttet. Det kan hjælpe dig med at forblive uforpligtende og forhindrer dig i at få knust dit hjerte. Casual dating giver dig også mulighed for at møde nye mennesker og udvider din sociale kreds.  Casual dating kan hjælpe dig med at blive fortrolig med tanken om et forhold, hvis du er ny i datingverdenen.

Der er dog noget som at blive for seriøs, når du kun ser nogen tilfældigt. Når det sker, kan det ødelægge hele oplevelsen. Du kan ende med at få knust dit hjerte eller føle dig skuffet og frustreret. 

Sådan holder du følelserne i skak, når du dater tilfældigt

Når du dater tilfældigt, er det vigtigt at holde dine følelser i skak. Bliv ikke for knyttet til den person, du ser - husk, at det er en person, du kun dater tilfældigt, og ikke en person, du er i et seriøst forhold med. Her er et par tips til at holde dine følelser i skak:

 • Brug ikke al din tid med den person, du tilfældigt dater. Sørg for at have et liv uden for jeres forhold, og tilbring tid med dine venner og familie.
 • Bliv ikke for hurtigt for seriøs. Tilfældige forhold skal være sjove og afslappede, så begynd ikke at tale om ægteskab eller børn efter blot et par dates.
 • Hold dine muligheder åbne. Læg ikke alle dine æg i én kurv - husk, at du ser denne person tilfældigt, så du bør stadig se andre mennesker.
 • Vær ærlig over for dig selv og den person, du dater. Hvis du begynder at få følelser, skal du være ærlig om det og tale med den person, du ser.

Hvad skal du gøre, hvis det begynder at blive for alvorligt?

Hvis du opdager, at du bliver for knyttet til en person, som du kun dater tilfældigt, er det på tide at revurdere situationen. Her er et par ting, du kan gøre for at forhindre, at det bliver for alvorligt:

 • Sæt grænser. Hvis du ikke ønsker, at det skal blive for alvorligt, skal du være klar over dine grænser fra starten. Forklar, at du kun er på udkig efter noget afslappet, og vær ærlig om, hvad du er tryg ved. Det vil hjælpe med at undgå misforståelser senere hen.
 • Bliv ikke for engageret. Det kan være let at begynde at blive for følelsesmæssigt knyttet til en person, når du kun dater tilfældigt. Prøv at holde tingene i perspektiv og husk, at det ikke altid vil være seriøst.
 • Kommuniker. Hvis du føler dig for knyttet, skal du kommunikere med din partner og lade ham/hende vide, hvordan du har det. Det kan være, at de har det på samme måde, og det kan være nyttigt at tale om det.
 • Tag et skridt tilbage. Hvis tingene begynder at blive for alvorlige, kan det være en god idé at tage et skridt tilbage og revurdere situationen. Nogle gange er det bedst bare at nyde øjeblikket og ikke blive alt for optaget af fremtiden.

Tips til at holde dig følelsesmæssigt løsrevet, når du dater tilfældigt

Når du dater tilfældigt, er det vigtigt at holde dig følelsesmæssigt løsrevet fra din partner. Det vil hjælpe dig med at undgå at blive for knyttet til dem og blive såret, hvis forholdet slutter. Her er et par tips til at holde dig sikker og løsrevet:

 • Invester ikke for meget i forholdet. Husk, at du ikke er i et fast forhold, og at du kan gå væk når som helst. Bliv ikke for følelsesmæssigt knyttet til eller investeret i den person, som du ser tilfældigt.
 • Hold dine forventninger nede. Forvent ikke for meget af forholdet, så er der mindre sandsynlighed for, at du bliver skuffet. Nyd at tilbringe tid sammen med din partner, men forvent ikke, at vedkommende opfylder alle dine behov.
 • Lad være med at blive for fysisk. Det er vigtigt at holde tingene afslappet og ikke blive for fysisk med din partner. Dette vil hjælpe dig med at undgå at blive for følelsesmæssigt knyttet. Hold forholdet platonisk, og lad være med at have sex eller deltage i andre former for intime aktiviteter.
 • Hold dig beskæftiget. Hvis du holder dig selv beskæftiget med andre aktiviteter, vil det hjælpe dig med at holde dig løsrevet fra dit afslappede forhold. Når du ikke er fokuseret på din partner, vil du være mindre tilbøjelig til at blive for følelsesmæssigt knyttet til ham eller hende.

Vigtigheden af at holde dine muligheder åbne

Når du dater tilfældigt, er det vigtigt at holde dine muligheder åbne. På den måde undgår du at knytte dig for meget til din partner og blive såret, hvis forholdet ender. Når du dater flere personer, er du mindre tilbøjelig til at blive følelsesmæssigt knyttet til en enkelt af dem. Du vil også være mindre tilbøjelig til at blive såret, hvis forholdet ikke fungerer. Hold dine muligheder åbne, og gå på date, indtil du finder en person, som du ønsker at være i et fast forhold med.

Casual dating kan være meget sjovt, men det er vigtigt at holde sig sikker og løsrevet. Sørg for at holde dine forventninger nede, bliv ikke for fysisk, og hold dig beskæftiget med andre aktiviteter. Når du ikke er fokuseret på din partner, vil du være mindre tilbøjelig til at blive for følelsesmæssigt knyttet til ham eller hende. Hold dine muligheder åbne, og gå på date, indtil du finder en person, som du ønsker at være i et fast forhold med. Tak fordi du læste med!

Forfatterprofil

Lily Friis

Datingekspert

Lily Friis, en anerkendt online datingekspert på datinganmeldelser.dk, deler værdifulde indsigter og praktiske tips til at navigere i verdenen af online dating.

Andre artikler om blog

 • Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  2023-12-19

  Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  I den evigt udviklende verden af online dating har Tinder taget endnu et banebrydende skridt med introduktionen af sit eksklusive medlemskab - Tinder SELECT. Dette premium-medlemskab har til formål at forbedre din datingoplevelse og åbner dørene til en række unikke fordele, der adskiller det fra Tinders standardtilbud. I dette blogindlæg undersøger vi, hvad Tinder SELECT har at byde på, og hvordan du kan åbne op for denne eksklusive datingverden.

  Andreas Jensen

  Andreas Jensen

  Online datingekspert

  0 minutters læsning
 • De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  2023-12-12

  De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  I en verden af dating og romantik kan en veltimet og charmerende scorereplik være nøglen til at bryde isen og gøre et mindeværdigt førstehåndsindtryk.

  Lily Friis

  Lily Friis

  Datingekspert

  0 minutters læsning