Blog

Ingen forståelse med din partner? I taler forskellige sprog!

2022-05-07

Ingen forståelse med din partner? I taler forskellige sprog!

Mange mennesker befinder sig ofte i en situation, hvor den partner, som de opbygger et forhold til, ophører med at forstå dem. Hvorfor?

Det er vigtigt at vide, hvilket sprog du taler, og hvilket sprog din partner taler i en sådan situation. Dette kan direkte påvirke harmonien i dit forhold og bidrage til at reducere antallet af ubehagelige situationer. Så lad os først finde ud af, hvilket kærlighedssprog du taler! 
Hvornår har du det godt med din partner og føler dig elsket? Hvis du ikke kan svare, så lad os gå baglæns: Hvad gør dig ondt, gør dig mere sårbar? Hvis kritik, fordømmelse og irettesættelse rammer dig der, hvor det gør mest ondt, er dit sprog opmuntrende ord. Hvis manglen på overraskelser forstyrrer dig, er dit sprog gaver. Hvis manglen på opmærksomhed på grund af konstant arbejde og en stor arbejdsbyrde bekymrer dig, er dit sprog tid. 

Det er værd at være opmærksom på, hvordan du viser kærlighed, og hvad du gør i et forhold. Måske ønsker du at få det samme til gengæld. 

Så lad os gå mere i dybden med det og finde ud af, hvad det er, og hvorfor vi har brug for at vide alt om det.
Det er ligegyldigt, om du er et par eller bare leder efter din partner; det er afgørende at finde ud af, hvad du vil have, og hvad der betyder mest for dig. Tror du, at du kan give det, som din ægtefælle har brug for, eller er din ægtefælle i stand til at give det, som du har brug for? 

Der er fem hovedsprog i kærlighed:

Ord

Bekræftende ord - det er når vi udtrykker vores kærlighed gennem venlige og opmuntrende ord. Antag, at din partners kærlighedssprog er bekræftende ord. I så fald er det vigtigt at fortælle ham, hvor meget du værdsætter og elsker ham. Komplimenter, ros og ord af støtte vil røre ham dybt. Men husk, at det ikke kun er vigtigt, hvad vi siger, men også hvordan vi siger det. Den præcise sætning kan fortælles på helt forskellige måder. 

Din tid

Kvalitetstid er, når vi viser vores kærlighed ved at give vores partner vores udelte opmærksomhed. Nogle gange er vi så fokuserede på det, der sker omkring os, at vi ikke lægger mærke til de mennesker, der er omkring os. For eksempel er arbejdsnarkomaner så optaget af deres arbejde, at de kan miste overblikket over, hvor meget tid det tager fra deres liv. Hvis din partners kærlighedssprog er kvalitetstid, er det afgørende at bruge tid sammen med ham på ting, som han nyder. Det kan være alt fra at gå en tur sammen til at se hans yndlingsserie i tv.

Hjælp

Tjenestehandlinger - det er når vi viser vores kærlighed ved at gøre ting for at hjælpe vores partner. Hvis din partners kærlighedssprog er en servicehandling, er det afgørende at gøre noget, der gør hans liv lettere. Det kan være alt fra at gå en tur med hunden, lave te, hente fra arbejde eller købe ind til indkøb. Alt det ovennævnte kan være uvurderlig og så tiltrængt hjælp for din partner. 

Fysisk berøring

Fysisk berøring er, når vi udtrykker vores kærlighed gennem fysisk kontakt. Hvis din partners kærlighedssprog er fysisk berøring, skal du vise ham fysisk hengivenhed. I stedet for tusind ord havde de mennesker brug for noget fra kram og kys til at holde i hånd, massere og have sex.

Gaver

Gaver - det er her, vi viser vores kærlighed ved at give gaver til vores partner. Hvis din partners kærlighedssprog er gaver, vil han eller hun sætte pris på og lægge mærke til det, du giver ham eller hende - gennemtænkte og meningsfulde gaver. Du kan købe en gave eller lave en gave med dine egne hænder, og det kan være alt fra en æske chokolade til en ny skjorte. Du behøver ikke at bruge en formue for at imponere din partner. Det vigtigste er, at du giver din partner det, han kan lide, ikke det, du ønsker.

Og til sidst skal du huske, at hvis du kender og forstår din partners kærlighedssprog, vil det give din indsats tilbage som en boomerang. Du vil blive belønnet af din partner som taknemmelighed. Det er ligegyldigt, hvor længe I har kendt hinanden. Selv om det er flere år siden, eller hvis du har mødt din partner for nylig på en datingside, er et af de ovenfor nævnte forholdssprog nødvendigt for at få et vellykket partnerskab.

Forfatterprofil

Andreas Jensen

Online datingekspert

Andreas Jensen er en anerkendt online datingekspert på datinganmeldelser.dk, der deler værdifulde indsigter og praktiske råd til at finde meningsfulde forbindelser i den digitale datingverden.

Andre artikler om blog

 • Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  2023-12-19

  Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  I den evigt udviklende verden af online dating har Tinder taget endnu et banebrydende skridt med introduktionen af sit eksklusive medlemskab - Tinder SELECT. Dette premium-medlemskab har til formål at forbedre din datingoplevelse og åbner dørene til en række unikke fordele, der adskiller det fra Tinders standardtilbud. I dette blogindlæg undersøger vi, hvad Tinder SELECT har at byde på, og hvordan du kan åbne op for denne eksklusive datingverden.

  Andreas Jensen

  Andreas Jensen

  Online datingekspert

  0 minutters læsning
 • De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  2023-12-12

  De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  I en verden af dating og romantik kan en veltimet og charmerende scorereplik være nøglen til at bryde isen og gøre et mindeværdigt førstehåndsindtryk.

  Lily Friis

  Lily Friis

  Datingekspert

  0 minutters læsning