Blog

Hvordan kan jeg have tillid efter en skilsmisse?

2022-06-18

Hvordan kan jeg have tillid efter en skilsmisse?

Ægteskab er for de fleste mennesker den destination, de ønsker at nå frem til med den partner, som de har et langvarigt forhold til. Men når vi først er der, befinder vi os i en situation, hvor ikke alt går, som vi ønsker det. Svære tider, fælles liv og en falsk følelse af, at din partner er sammen med dig for evigt og ikke vil gå nogen steder hen, fører ofte til uenighed i forholdet. Et af de mest almindelige problemer, der opstår i ægteskabet, er utroskab. Det er svært at stole på nogen igen, efter at de har været dig utro, og følelsen af svigt kan være altødelæggende og gøre det svært at komme videre.

Skilsmisse - hvad er det næste?

Der er nogle måder at forsøge at forsøge at få tillid igen efter en skilsmisse. Det er vigtigt først at forstå, hvad der førte til utroskaben. Hvis det var en engangsforeteelse forårsaget af omstændigheder som alkohol- eller stofmisbrug, er der større chance for at kunne tilgive og komme videre. Hvis utroskaben derimod var en del af et adfærdsmønster, kan det være mere udfordrende at få tillid igen. I dette tilfælde kan ægteskabsrådgivning hjælpe med at løse de underliggende problemer, der førte til utroskab.

Det er også vigtigt at arbejde på at genopbygge selvværdet efter skilsmissen. Når tilliden er blevet svigtet, kan det være en udfordring at have det godt med sig selv. Hvis du tager dig tid til dig selv, gør ting, der gør dig glad, og tilbringer tid sammen med støttende mennesker, kan det være med til at styrke din selvtillid.

Endelig er det vigtigt at være ærlig over for dig selv om, hvorvidt du virkelig ønsker at have tillid igen. Hvis tanken om, at din partner måske vil være dig utro, er for meget at bære, er det måske bedst ikke at starte et nyt forhold så langt væk. 

Antag, at du føler, at du ikke kan klare dig alene og i hvert forsøg på at starte et nyt forhold igen og igen. I så fald, hvis du ikke føler dig tryg og konstant oplever frygt for, at partneren er dig utro, er det bedre at søge hjælp hos professionelle:

 • Tal med en terapeut: En terapeut kan hjælpe dig med at bearbejde dine følelser af svigt og lære at stole på dig selv igen.
 • Indgå i en støttegruppe: Der er ofte grupper til rådighed for at hjælpe folk, der har været igennem en skilsmisse. Disse grupper kan give støtte og råd om, hvordan du kan få tillid igen.

Næste kapitel

Det er svært at gå tilbage i datingpuljen, efter at tilliden er blevet ødelagt. Hver enkelt person bliver betragtet gennem tillidens prisme, og der bliver altid stillet spørgsmål, som ikke har noget at gøre med at blive stillet. 

Det er svært at bryde denne tankegang og erkende, at ikke alle er ude på at bedrage dig, såre dig eller være dig utro. Der findes stadig gode mennesker derude, som aldrig bevidst eller ufrivilligt ville svigte dig og som fortjener din tillid.

At genopbygge tillid er en kamp, og det kræver, at du lægger nogle af dine forsvarsmekanismer til side og tager en risiko, selv om hver eneste fiber i din krop siger dig, at du ikke skal gøre det. Kun tillid kan befri dig fra de lænker, der binder dig.

Giv en lille smule tillid. Giv så gradvist lidt mere. Åbn dig for nogen, og sammenlign dem ikke med de værste, du har set før. Døm dem ud fra deres egne udtalelser og handlinger og ikke ud fra andres, som de ikke havde nogen kontrol over.

Når de beviser over for dig, at de fortjener din tillid, så giv dem en gave af din tillid, også selv om den gives gradvist.

Forfatterprofil

Lily Friis

Datingekspert

Lily Friis, en anerkendt online datingekspert på datinganmeldelser.dk, deler værdifulde indsigter og praktiske tips til at navigere i verdenen af online dating.

Andre artikler om blog

 • Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  2023-12-19

  Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  I den evigt udviklende verden af online dating har Tinder taget endnu et banebrydende skridt med introduktionen af sit eksklusive medlemskab - Tinder SELECT. Dette premium-medlemskab har til formål at forbedre din datingoplevelse og åbner dørene til en række unikke fordele, der adskiller det fra Tinders standardtilbud. I dette blogindlæg undersøger vi, hvad Tinder SELECT har at byde på, og hvordan du kan åbne op for denne eksklusive datingverden.

  Andreas Jensen

  Andreas Jensen

  Online datingekspert

  0 minutters læsning
 • De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  2023-12-12

  De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  I en verden af dating og romantik kan en veltimet og charmerende scorereplik være nøglen til at bryde isen og gøre et mindeværdigt førstehåndsindtryk.

  Lily Friis

  Lily Friis

  Datingekspert

  0 minutters læsning