Blog

Hvad skal man gøre efter sex: En guide til bedre forhold

2022-10-10

Hvad skal man gøre efter sex: En guide til bedre forhold

Efter sex kan du gøre et par ting for at styrke jeres forhold og sikre, at oplevelsen er positiv for jer begge. 
Først og fremmest er det vigtigt at udtrykke din taknemmelighed over for din partner. Et simpelt "tak" kan gøre meget for at få din partner til at føle sig værdsat. Her er nogle andre idéer, som vi anbefaler.

Tal om, hvad du kunne lide

Hvad kunne du lide ved det? Seriøst, stop et øjeblik og tænk over det. Hvad var dine yndlingsøjeblikke?
At tale om de gode ting er en god måde at bygge et fundament for et bedre forhold på. Ikke alene føler du dig tættere på din partner efter at have delt noget intimt som sex, men du lærer også din partner dybere at kende ham eller hende.
Det hele handler om kommunikation, folkens.

Kysse

At nusse efter sex føles ret godt, ikke sandt? Det er en måde at komme fysisk og følelsesmæssigt i kontakt med din partner på. Desuden frigiver det oxytocin, som nogle gange kaldes "kram-hormonet".
Når du krammer, får du alle disse fantastiske fordele og mere til. Du styrker dit forhold, styrker dit bånd og uddyber din forbindelse. Så hvorfor ikke give det et forsøg?

Spis en snack

Efter sex er et godt tidspunkt til at slappe af og nyde hinandens selskab. Nogle mennesker kan lide at nusse, andre kan lide at snakke, men min favorit er at spise en snack.
Det lyder måske fjollet, men snacks er med til at give kroppen og sindet brændstof. De er en god måde at vise din partner, at du er interesseret i deres velbefindende. En lille smule hengivenhed efter sex kan gøre en stor forskel.
Så hvorfor ikke lave en hurtig snack sammen? Det er en god måde at knytte bånd på og holde jeres energiniveau oppe, så I kan nyde resten af aftenen!

Tag et bad sammen

Denne er ret enkel - tag et bad sammen. Det er en god måde at slappe af og slappe af efter sex og kan også være med til at styrke jeres forhold.
Når I tager et bad sammen, kan I genoptage kontakten med hinanden på en virkelig intim måde. Plus, det er bare sjovt. Så hvorfor ikke give det et forsøg?

Få lidt frisk luft

Efter sex er det altid en god idé at få noget frisk luft. I behøver ikke at gå langt væk, men en hurtig tur rundt om blokken vil gøre tricket. Det hjælper ikke kun med at få klaret hovedet, men giver jer også en chance for at genoptage kontakten med hinanden og snakke om den fantastiske tid, I lige har haft.

Giv hinanden en massage

En ting, I kan gøre efter sex, er at give hinanden en massage. Det er en fantastisk måde at slappe af og få kontakt med din partner på.
Desuden føles det fantastisk. Så hvorfor ikke give det et forsøg? Her er et par tips til at komme i gang:

 • Sørg for, at rummet er varmt og svagt oplyst, hvilket vil være med til at sætte stemningen.
 • Brug en let massageolie eller lotion. Det vil gøre det lettere at lade dine hænder glide hen over din partners hud.
 • Begynd med ryggen og arbejd dig op til skuldre og nakke.
 • Tag dig god tid, og vær blid. Du ønsker ikke at stresse din partner!
 • Brug cirkulære bevægelser, lange strøg og fjerlette berøringer.
 • Kys sammen med din partner og kram ham eller hende, når du er færdig.

Reflekter over oplevelsen

Så du har lige haft sex. Tillykke med det! Men det sjove stopper ikke her. Nu er det tid til at reflektere over oplevelsen og lære af den.
Tænk over, hvad der gik godt, og hvad der ikke gik så godt. Hvad var dine yndlingsøjeblikke? Hvad kunne du lide ved din partners præstation? Og hvad kunne I begge gøre for at gøre oplevelsen endnu bedre næste gang?
At tale åbent og ærligt efter sex er en god måde at styrke jeres forhold på og sikre, at I er tilfredse med den seksuelle side.

Planlæg for næste gang

Det er også en god idé at tale om fremtidige planer, og hvad I gerne vil gøre næste gang. Dette vil være med til at opbygge seksuel spænding og holde tingene interessante. Det er også vigtigt at sikre, at begge partnere er på samme side med hensyn til sex, hvilket vil hjælpe med at undgå akavethed eller sårede følelser.
Det kan være nyttigt at fastsætte nogle grundregler, før man går i gang. I kan f.eks. blive enige om, hvor ofte I vil have sex, hvilken slags sex I vil have, og hvad I er trygge ved. I vil måske også gerne tale om eventuelle fantasier eller ønsker, som I har. Dette vil være med til at sikre, at begge parter får det, de ønsker sig af forholdet.
Når I har fastlagt disse retningslinjer, er det tid til at komme i gang med at planlægge jeres næste seksuelle møde. Sørg for at holde tingene friske og spændende ved at prøve nye ting. Det vil være med til at holde gnisten i live i jeres forhold. 

Konklusion

Sex er en effektiv måde at knytte bånd til din partner på, men det er ikke det eneste, du kan gøre for at forbedre dit forhold. Her er otte ting, du kan gøre for at gøre dit forhold stærkere.
1. Tal om dine følelser.
2. Tilbring tid sammen uden for soveværelset.
3. Kom i kontakt med hinanden på et dybere niveau.
4. Vis jeres kærlighed og hengivenhed i offentligheden.
5. Giv jer tid til hinanden.
6. Vær åben og ærlig over for hinanden.
7. Støt hinanden i tykt og tyndt.
8. Nyd hinandens selskab.

Med en lille indsats kan I gøre jeres næste seksuelle oplevelse endnu bedre end den sidste.

Forfatterprofil

Andreas Jensen

Online datingekspert

Andreas Jensen er en anerkendt online datingekspert på datinganmeldelser.dk, der deler værdifulde indsigter og praktiske råd til at finde meningsfulde forbindelser i den digitale datingverden.

Andre artikler om blog

 • Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  2023-12-19

  Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  I den evigt udviklende verden af online dating har Tinder taget endnu et banebrydende skridt med introduktionen af sit eksklusive medlemskab - Tinder SELECT. Dette premium-medlemskab har til formål at forbedre din datingoplevelse og åbner dørene til en række unikke fordele, der adskiller det fra Tinders standardtilbud. I dette blogindlæg undersøger vi, hvad Tinder SELECT har at byde på, og hvordan du kan åbne op for denne eksklusive datingverden.

  Andreas Jensen

  Andreas Jensen

  Online datingekspert

  0 minutters læsning
 • De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  2023-12-12

  De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  I en verden af dating og romantik kan en veltimet og charmerende scorereplik være nøglen til at bryde isen og gøre et mindeværdigt førstehåndsindtryk.

  Lily Friis

  Lily Friis

  Datingekspert

  0 minutters læsning