Blog

Fra matchning til møde: Tips til at navigere i overgangen fra online til personlig dating

2023-04-15

Fra matchning til møde: Tips til at navigere i overgangen fra online til personlig dating

Online dating har gjort det lettere for mænd at komme i kontakt med kvinder og finde kærlighed eller tilfældige forhold. Overgangen fra online kommunikation til personlige møder kan dog være en udfordring. I denne guide giver vi trin for trin tips og råd til handlinger, fra at matche med en kvinde på datingsiden til offline at mødes med hende og have det første sex.

Matchning med en kvinde på et datingsite

Det første skridt i online dating er at matche med en kvinde på et datingsite. For at øge dine chancer for at nå frem til en person, der er kompatibel med dig, skal du være ærlig i din profil og sikre, at dine billeder er nyere og korrekte. Når du gennemser potentielle matches, skal du læse deres profiler omhyggeligt og kigge efter fælles interesser eller værdier, som du kan bruge til at starte en samtale.

At starte en samtale

Når du har matchet med en person, er det næste skridt at starte en samtale. Det er vigtigt at være respektfuld og oprigtig i dine beskeder. Undgå at bruge generiske scorereplikker, og vis, at du har taget dig tid til at læse deres profil og er oprigtigt interesseret i at lære dem at kende.
Eksempel på den første onlinekommunikation:

 • "Hej, jeg har lagt mærke til, at du er meget interesseret i madlavning. Hvad er din yndlingsret at lave? Jeg elsker at eksperimentere med nye opskrifter i køkkenet."
 • "Hej, jeg har bemærket, at vi begge elsker at vandre. Har du været på nogle gode vandreture for nylig? Jeg har planer om at udforske en ny sti i weekenden."
 • "Jeg læste din profil og bemærkede, at vi har meget til fælles. Hvad laver du for sjov?"
 • "Jeg lagde mærke til, at du elsker at rejse. Hvad var din yndlingsrejse?"

Flyt samtalen væk fra dating-appen eller -webstedet

For at skabe en dybere forbindelse med en person er det vigtigt at flytte dine samtaler væk fra dating-appen eller -webstedet. Mens I i første omgang bør chatte på platformen for at måle interessen for hinanden, vil I på et tidspunkt gerne skifte over til noget mere intimt.
Det kan være begrænset at navigere i landskabet på datingsiderne, hvilket gør det umuligt at udtrykke dig fuldt ud. Konstant at skifte mellem programmer og messaging-apps bidrager kun til denne følelse af frustration. For at gøre din oplevelse mere smidig og ubesværet, hvorfor så ikke bytte telefonnumre eller håndtag på sociale medier?
Når samtalerne har bevæget sig væk fra appen, er det nu tid til at gå dybere og virkelig forstå, hvad der får hinanden til at tickke. I kan arrangere et opkald eller en videochat-session for bedre at forstå hinandens kommunikationsstil og karakter. 

Flytning af samtalen offline

Hvis forbindelsen er gensidig efter et par samtaler, er det tid til at tage tingene af skærmen. Start med at foreslå en specifik dato, tid og sted, hvor du kan mødes. Sørg for, at det er et praktisk offentligt sted for jer begge.
Prøv at være kreativ og tænk ud af boksen, når du planlægger datoen. I stedet for en typisk middag og film kan du foreslå en aktivitet, som I begge nyder eller diskuterer i jeres samtaler online. 
Eksempel på online kommunikation:

 • "Hej, har du lyst til at tage en kop kaffe en gang i denne uge? Jeg kender et godt sted i nærheden af dit kontor."
 • "Jeg tænkte, at vi kunne lave et escape room på fredag? Jeg har hørt, at det er sjovt."
 • "Skal vi tage en cykeltur i weekenden? Jeg kender en god sti i nærheden af søen."

Forberedelse til den første date

Når den første date nærmer sig, er det vigtigt at forberede sig på den. Klæd dig passende på til lejligheden, men sørg for, at du føler dig godt tilpas og sikker i det, du har på. Planlæg logistikken omkring daten, herunder transport og sted, og kom tidligt for at gøre et godt indtryk.
Eksempel på kommunikation:

 • "Jeg glæder mig til at møde dig i morgen. Jeg vil have en blå skjorte og jeans på. Caféen ligger på Main Street, og jeg vil være der et par minutter før tid."
 • "Det er dejligt, at vi tager det næste skridt og mødes personligt! Jeg er super spændt. Kan du fortælle mig, hvad du vil have på, så jeg nemt kan få øje på dig?"

Gør et godt indtryk

Det første indtryk er afgørende i ethvert forhold. Kom til tiden, vær til stede og lyt aktivt for at få hende til at føle sig hørt og værdsat. Hold samtalen positiv, og undgå at diskutere kontroversielle eller følsomme emner. Tilbyd at betale regningen, men insister ikke på, om hun vil dele den.
Hvis daten går godt, så foreslå en anden date, inden du siger farvel. Hvis det ikke gør det, skal du være høflig og respektfuld, og du skal ikke tvinge en anden date frem, hvis der ikke er nogen kemi.

At komme videre

Hvis den første date gik godt, og I begge nød hinandens selskab, er det tid til at komme videre. Foreslå en anden date, eller lav planer om at lave noget sammen, som I begge har lyst til. Tag det langsomt og kommunikér åbent om dine intentioner og forventninger.
Eksempel på kommunikation:

 • "Jeg havde en god aften med dig i aften. Hvad med at vi går ud og spiser middag i næste uge?"
 • "Det var så hyggeligt at lære dig bedre at kende. Kunne du tænke dig at se en kunstudstilling i weekenden?"

Afsluttende overvejelser

At flytte samtaler fra online til offline er et stort skridt i ethvert forhold. Ved at følge disse tips kan du sikre, at processen går glat og uden ubehageligheder. Med lidt forberedelse og indsats vil du snart starte et meningsfuldt forhold med en særlig person.
Når det kommer til fysisk intimitet, skal du sørge for, at du har etableret et niveau af tillid og komfort, før du går videre med tingene. Praktiser altid sikker sex, og respekter din partners grænser og ønsker.
Held og lykke!

Forfatterprofil

Andreas Jensen

Online datingekspert

Andreas Jensen er en anerkendt online datingekspert på datinganmeldelser.dk, der deler værdifulde indsigter og praktiske råd til at finde meningsfulde forbindelser i den digitale datingverden.

Andre artikler om blog

 • Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  2023-12-19

  Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  I den evigt udviklende verden af online dating har Tinder taget endnu et banebrydende skridt med introduktionen af sit eksklusive medlemskab - Tinder SELECT. Dette premium-medlemskab har til formål at forbedre din datingoplevelse og åbner dørene til en række unikke fordele, der adskiller det fra Tinders standardtilbud. I dette blogindlæg undersøger vi, hvad Tinder SELECT har at byde på, og hvordan du kan åbne op for denne eksklusive datingverden.

  Andreas Jensen

  Andreas Jensen

  Online datingekspert

  0 minutters læsning
 • De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  2023-12-12

  De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  I en verden af dating og romantik kan en veltimet og charmerende scorereplik være nøglen til at bryde isen og gøre et mindeværdigt førstehåndsindtryk.

  Lily Friis

  Lily Friis

  Datingekspert

  0 minutters læsning