Blog

Dating en partner med et barn

2022-06-25

Dating en partner med et barn

Jo ældre du er, jo mere sandsynligt er det, at du dater en person, der har børn fra et tidligere forhold. Og selv om der er masser af udfordringer forbundet med at date en enlig forælder, kan det være en berigende oplevelse for dig og barnet.
Hvis du overvejer at tage springet til at date en partner med børn, er her et par ting, du skal huske på:

 • For det første skal du huske, at børnene kommer først. Altid. Selv hvis din partner er helt dedikeret til dig, vil deres børn altid være deres førsteprioritet - og det med rette. Prøv ikke at tage det personligt, hvis de er nødt til at aflyse planer eller tage tidligt af sted - det handler ikke om dig, men om deres børn.
 • For det andet skal du være tålmodig. Det tager tid at opbygge tillid og vinde et barns respekt, så forvent ikke, at de bliver bedste venner fra starten af. Det er vigtigt at tage tingene langsomt og roligt; prøv ikke at presse for hårdt på eller gå for hurtigt frem.
 • Og endelig skal du være fleksibel. Børn kan være uforudsigelige, så du skal være forberedt på alt. Hvis du er fleksibel, vil det gøre livet enklere for dig og børnene, lige fra forespørgsler om babysitting i sidste øjeblik til spontane familieture.

Hvorfor det er vigtigt at få kontakt med din partners børn

At opbygge et solidt forhold til din partners børn er afgørende af mange årsager. For det første vil det gøre din partner glad - og en glad partner betyder et lykkeligt forhold. For det andet vil det gøre livet meget lettere for dig; hvis børnene kan lide og respekterer dig, er de langt mere tilbøjelige til at samarbejde og opføre sig ordentligt.
Og endelig kan det at skabe en god forbindelse med børnene være med til at undgå eventuelle problemer senere hen. Hvis du har et godt forhold til børnene, er der mindre sandsynlighed for, at de vil opføre sig udadreagerende eller gøre oprør mod dig - hvilket kan skabe problemer i dit forhold til deres forældre.

Her er nogle tips til, hvordan du kan gøre det:
- Prøv at tilbringe tid med barnet individuelt, i stedet for altid at være sammen med barnet som et par. Det vil hjælpe barnet til at føle sig godt tilpas i nærheden af dig og give det en chance for at lære dig bedre at kende.
- Tal med barnet om ting, som det er interesseret i, og vær tålmodig, hvis det endnu ikke er klar til at åbne sig for dig. Det tager tid at udvikle tillid, men det vil være det hele værd i sidste ende.
- Vis interesse for barnets liv og hobbyer, og vær støttende over for dem. Det vil være med til at opbygge et solidt forhold.

Fordelene ved at date en person med børn

På trods af de udfordringer, der følger med, kan det at date en person med børn være en utrolig givende oplevelse. Her er blot nogle få af fordelene:
- Du lærer at sætte mere pris på de små ting i livet. At se din partner tilbringe tid med deres børn og få det bedste ud af hverdagens øjeblikke kan være en rigtig øjenåbner.
- Du vil udvikle en stærkere følelse af empati. Når du har med børn at gøre på daglig basis, vil det hjælpe dig til at forstå og føle mere empati med mennesker - noget, der kan være gavnligt på alle områder af dit liv.
- Du vil blive mere tålmodig. Hvis der er én ting, man lærer af at have med børn at gøre, så er det tålmodighed! Det er en værdifuld kvalitet at have i ethvert forhold

Hvad skal du gøre, hvis det bliver svært med din partners barn

At have med børn at gøre kan være en udfordring, selv for den mest tålmodige og forstående person. Så hvis tingene bliver komplicerede, skal du tale med din partner om det. De kan måske give nogle nyttige råd eller indsigter, og de skal være klar over, hvordan du har det.
Husk, at du ikke er alene - der er masser af mennesker, der har været i dine sko før. Der er masser af ressourcer til rådighed (herunder bøger, artikler og onlinefora), som kan give råd og støtte. Og vigtigst af alt: Glem ikke, at din partner er der for dig - så læn dig op ad ham/hende for at få hjælp og vejledning, når det bliver svært.

At date en person med børn kan være både udfordrende og givende. Det er vigtigt at opbygge et solidt forhold til din partners børn for både din partner og børnene selv. Hvis det bliver svært, så tal med din partner, og husk, at du ikke er alene - der er masser af ressourcer til rådighed til at hjælpe dig. Med tålmodighed og forståelse kan det at date en person med børn være en utrolig givende oplevelse.

Forfatterprofil

Lily Friis

Datingekspert

Lily Friis, en anerkendt online datingekspert på datinganmeldelser.dk, deler værdifulde indsigter og praktiske tips til at navigere i verdenen af online dating.

Andre artikler om blog

 • Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  2023-12-19

  Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  I den evigt udviklende verden af online dating har Tinder taget endnu et banebrydende skridt med introduktionen af sit eksklusive medlemskab - Tinder SELECT. Dette premium-medlemskab har til formål at forbedre din datingoplevelse og åbner dørene til en række unikke fordele, der adskiller det fra Tinders standardtilbud. I dette blogindlæg undersøger vi, hvad Tinder SELECT har at byde på, og hvordan du kan åbne op for denne eksklusive datingverden.

  Andreas Jensen

  Andreas Jensen

  Online datingekspert

  0 minutters læsning
 • De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  2023-12-12

  De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  I en verden af dating og romantik kan en veltimet og charmerende scorereplik være nøglen til at bryde isen og gøre et mindeværdigt førstehåndsindtryk.

  Lily Friis

  Lily Friis

  Datingekspert

  0 minutters læsning