Blog

Datering i 2024: Store ændringer, du skal vide

2022-06-15

Datering i 2024: Store ændringer, du skal vide

Dating i 2024 har ændret sig dramatisk i forhold til dating i 2012. Fremkomsten af datingapps og normaliseringen af hookup-kulturen har ændret den måde, folk mødes og dater på. Derudover har indførelsen af sociale medier gjort det nemmere end nogensinde før at komme i kontakt med potentielle partnere online.

Lad os tale om de vigtigste ændringer i datingverdenen:

 1. Den måde, folk mødes på, har ændret sig. Tidligere mødte folk generelt potentielle partnere gennem venner eller familiemedlemmer. I dag er folk mere tilbøjelige til at møde potentielle partnere online via datingapps eller sociale medier. Denne ændring er blevet lettet af de allestedsnærværende smartphones og den stigende popularitet af datingapps.
 2. Den måde, folk kommunikerer på, har ændret sig. Tidligere kommunikerede folk primært med potentielle partnere gennem ansigt-til-ansigt-interaktioner eller i det mindste via telefonopkald. I dag er det lige så sandsynligt, at folk kommunikerer med potentielle partnere gennem millioner af websteder og applikationer. Derfor har vi nu endda en særlig definition i forbindelse med onlinekommunikation - sexting - som betyder at sende seksuelt eksplicitte beskeder eller billeder elektronisk, primært mellem mobiltelefoner eller computere. 
 3. Den måde, folk dater på, har ændret sig. Fordi folk møder potentielle partnere online, er det vigtigt at være opmærksom på, at det første indtryk nu ofte sker online, før man mødes personligt. Derfor er det afgørende at sætte dit bedste fodaftryk fremad online ved at oprette en ærlig profil, der afspejler, hvem du er som person. Efter sms'en har begge datere i forbindelse med offline-datoen allerede afgjort, hvad der foregår i den anden persons sind, og hvad deres fortælling er. Derfor er begge personer koncentreret om at vurdere deres potentielle partners fysiske tiltrækningskraft på det tidspunkt: hans udseende, kropssprog, lugt, stemme, stemme, udseende osv.
 4. Grunden til, at folk dater, har ændret sig. Tidligere gik folk generelt på date med henblik på at finde en partner på lang sigt, og i dag er folk lige så tilbøjelige til at date for at finde en partner, og en sådan tendens er stigende.
 5. Måden, folk slår op på, har ændret sig. Ghosting er en ny definition, der beskriver en nyere voksende tendens. Det sker, når en person pludselig holder op med at svare på en anden persons sms'er eller opkald uden nogen forklaring. Dette sker normalt for at afslutte et forhold. Ghosting kan være meget sårende og forvirrende for den person, der bliver ghostet.

Har jeg nogen chance i 2024, hvis jeg ikke ønsker online dating?

Det korte svar er nej. Du skal være åben for at møde folk online for at få succes med dating i dag. Fordi tendenserne har udviklet sig i et så hurtigt tempo ... Hvordan folk bruger deres fritid har ændret sig dramatisk... færre og færre personer går ud offline for at lede efter nogen, de kan date.

Hvilket datingsite eller hvilken app skal jeg bruge?

Der findes en række dating-apps og -websteder, som du kan bruge, afhængigt af dine præferencer. Vi foreslår, at du bruger flere samtidig for at øge dine chancer. Du kan læse vores anmeldelser og vælge de sider, der passer dig bedst:

 • Hvis du leder efter et hookup

Dette er de vigtigste ændringer, du skal vide om dating i 2024. Husk disse ting, og du vil få en god tid til at date i den nye verden!

Forfatterprofil

Lily Friis

Datingekspert

Lily Friis, en anerkendt online datingekspert på datinganmeldelser.dk, deler værdifulde indsigter og praktiske tips til at navigere i verdenen af online dating.

Andre artikler om blog

 • Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  2023-12-19

  Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  I den evigt udviklende verden af online dating har Tinder taget endnu et banebrydende skridt med introduktionen af sit eksklusive medlemskab - Tinder SELECT. Dette premium-medlemskab har til formål at forbedre din datingoplevelse og åbner dørene til en række unikke fordele, der adskiller det fra Tinders standardtilbud. I dette blogindlæg undersøger vi, hvad Tinder SELECT har at byde på, og hvordan du kan åbne op for denne eksklusive datingverden.

  Andreas Jensen

  Andreas Jensen

  Online datingekspert

  0 minutters læsning
 • De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  2023-12-12

  De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  I en verden af dating og romantik kan en veltimet og charmerende scorereplik være nøglen til at bryde isen og gøre et mindeværdigt førstehåndsindtryk.

  Lily Friis

  Lily Friis

  Datingekspert

  0 minutters læsning