Blog

10 emner, du bør undgå at tale om på den første date

2022-05-03

10 emner, du bør undgå at tale om på den første date

Hvis du ønsker at have en vellykket date, bør der være nogle tips om samtaleemnerne. Det er afgørende at undgå de emner, der kan få personen til at føle sig ubehagelig eller dem, der viser din dårlige måde at være på. Lad os se på hvert enkelt emne i dybden:

Penge og løn. Hvis du er en succesfuld mand, der ønsker at imponere en pige med dette, vil hun være opmærksom på det uden at tale. Hvis det ikke er den konkurrencefordel, du vil bruge til at vinde din partner, så engager ham eller hende med en anden meningsfuld, men let dialog. Det samme gælder for kvinder - i de fleste lande vil mænd føle sig usikre, hvis de ved, at en kvinde er meget rigere end dem selv. Du vil aldrig vide præcis, hvor stor din partners indkomst er, og hvor følsomt dette emne er for ham. Derfor er det bedre slet ikke at diskutere sådanne ting.

Religion, trosretning, race og kønsforskelle. Disse emner er modtagelige, og de kan skabe konflikt mellem to personer på deres første date. Det ville være meget bedre at undgå dem helt og aldeles og tale om noget andet, såsom hobbyer eller interesser.
En nærtstående persons personlige liv, især familieproblemer eller spørgsmål i forbindelse med skilsmisse eller elskedes død, bør ikke diskuteres på jeres første date. Sådanne samtaler kan forårsage dybt ubehag hos din ledsager.

Ex'er - Det er bedre ikke at bringe din eks på banen på den første date, da det kan fremkalde jalousi eller få din ledsager til at tro, at du stadig hænger op over dit tidligere forhold.

Familieproblemer - Hold dine familieproblemer for dig selv, da ingen ønsker at høre om dem på den første date.
Dine problemer med loven - det er bedre ikke at dele sådanne oplysninger, da det kan give et forkert indtryk.

Sex - selv om sex er en ønskværdig fortsættelse af daten for de fleste mennesker, kan tidlige diskussioner om det være forhastede og føre til, at din date mislykkes. Den eneste undtagelse - er, hvis du har mødt en partner på en af de hookup-sider, hvor deltagerne registrerer sig specifikt til dette.

Politik - det blev i lang tid betragtet som dårlig smag at diskutere politik på en første date. Din samtalepartner kan være radikalt modsat indstillet i sine holdninger eller måske helt upolitisk. Men i de seneste år har undersøgelser vist, at mere end 60 procent af de adspurgte, brugere af online datingplatforme, er klar til at diskutere politik på en første date. I denne samtale lærer de deres partner bedre at kende og stifter bekendtskab med deres temperament og måde at tænke på. Men det er vigtigt at huske på, at folk primært går på date for fornøjelsen af kommunikation og fysisk nydelse. Så dette emne skal man være yderst forsigtig med eller måske bedst undgå.

Så når du forbereder dig på en date, er det bedre at tænke på forhånd over, hvad du vil tale om med din partner. Det er bedre at undgå emner, der er nævnt før. Tal i stedet om:

 • Diskutér, hvor du kommer fra 
 • Hobbyer
 • Favoritfilm, musik, bøger osv.
 • Før en samtale om rejser
 • Tal om mad osv.

Korrekt valgte samtaleemner bringer dig tættere på dine mål, uanset om det er et langvarigt forhold eller den mest spændende aften nogensinde.

Forfatterprofil

Andreas Jensen

Online datingekspert

Andreas Jensen er en anerkendt online datingekspert på datinganmeldelser.dk, der deler værdifulde indsigter og praktiske råd til at finde meningsfulde forbindelser i den digitale datingverden.

Andre artikler om blog

 • Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  2023-12-19

  Afsløring af Tinder SELECT: Løft dit datingspil

  I den evigt udviklende verden af online dating har Tinder taget endnu et banebrydende skridt med introduktionen af sit eksklusive medlemskab - Tinder SELECT. Dette premium-medlemskab har til formål at forbedre din datingoplevelse og åbner dørene til en række unikke fordele, der adskiller det fra Tinders standardtilbud. I dette blogindlæg undersøger vi, hvad Tinder SELECT har at byde på, og hvordan du kan åbne op for denne eksklusive datingverden.

  Andreas Jensen

  Andreas Jensen

  Online datingekspert

  0 minutters læsning
 • De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  2023-12-12

  De 30 bedste scorereplikker, der vil få hjerter til at banke

  I en verden af dating og romantik kan en veltimet og charmerende scorereplik være nøglen til at bryde isen og gøre et mindeværdigt førstehåndsindtryk.

  Lily Friis

  Lily Friis

  Datingekspert

  0 minutters læsning